TÁRNOKIKUTYASULI HÁZIRENDJE

A kiképzésen minden olyan kutyatulajdonos részt vehet, aki tagja a kutyaiskolának és rendezte az aktuális tagdíját. A Tárnokikutyasuli területére belépni kizárólag veszettség ellen beoltott, féregtelenített, egészséges kutyával szabad, az oltási igazolványt a kutyavezető köteles magánál tartani, és kérésre bemutatni. Tüzelő szukával csak a tüzelési időszak végén, vagy előzetes megbeszélés után lehet a  területre lépni.

A Tárnokikutyasuli oktatási óráin csak az oda beosztott csoport tagjai vehetnek részt. Ez azért fontos, mert a létszámot és a csoport tagjait úgy válogatjuk össze, hogy az a lehető legjobb tanulási körülményeket biztosítsa tanulóinknak.

Az oktatás megkezdése előtt minimum 15 perccel kell megérkezni, hogy a Tagsági díjak ellenőrzésére, a kutyák szükségleteinek elvégzésére, a felszerelések összeállítására és ellenőrzésére elegendő idő álljon rendelkezésre. A kiképző pálya és az óvoda területére kutyával belépni, csak a kiképzők engedélyével szabad. Kiképzésen részt venni kizárólag a megfelelő és a kiképzők által ellenőrzött felszereléssel lehet (póráz, nyakörv, hám, jutalomfalat, játék, stb.).

A kiképzések közötti szünetben a kutyáknak pihenésre van szükségük, ezért ebben az időben vagy a saját bokszukban

(gépkocsiban), vagy az árnyékban, a gazda felügyelete mellett pihenjenek. A kerítéshez, fákhoz kutyát kikötni csak a kijelölt helyen, a kiképzők engedélyével szabad.

A kutyák szükségletét a kutyaiskola területe mellett lévő kutyafuttató (oldalsó domb) területén lehet elvégezni, a kutya ürülékét a kutyavezető köteles haladéktalanul összeszedni, és a szemetesekbe dobni.

A kutyaiskola „veszélyes üzem”, ezért a Tárnokikutyasuli  és a futtató területére belépő kutyavezetők, családtagok, nézők, érdeklődők kötelesek minden tekintetben betartani a kiképzők kéréseit és utasításait. Az esetlegesen bekövetkező személyi sérülésért és anyagi károkért a kutyaiskola felelősséget nem vállal, ez minden esetben egyéni felelősség kérdése, mindenki köteles megtéríteni az általa vagy a kutyája által okozott kárt.

A kiképzésben ittas személy nem vehet részt!

Kérünk mindenkit, hogy fokozott figyelemmel vigyázzon az iskola rendjére és tisztaságára, cigarettacsikket, szemetet eldobálni szigorúan tilos.

A házirend betartása mindannyiunk közös érdeke, hogy a kutyaiskolában eltöltött idő mindenkinek hasznosan és kellemesen teljen.

 

Petrás Antal

iskolavezető

Tárnokikutyasuli